top of page

 

Evenementen 2023

 

Trekharmonika Wandel Weekeinde:    

Mark Söhngen en Hilbert Post organiseren sinds 2015 TrekharmonikaWandelWeekend (TWW). Ze gaan, zoals de naam al zegt, een weekendje trekharmonika spelen en wandelen. 

Aankomst vrijdag ontvangst vanaf 17.00 uur, diner om 18.00. Einde van het weekend zondag 16.00 uur.

De workshop: Mark geeft de trekharmonika workshop. Ze kiezen een paar mooie, gevoelige, sensuele, vrolijke en swingende melodieën uit het rijke repertoire waaruit we als trekharmonikaspeler kunnen kiezen, van middeleeuwen via blues en bal folk tot popmuziek aan toe. En dan gaan we eens goed bekijken hoe het stuk in elkaar zit: structuur, akkoordenschema, en hoe we dat het mooist kunnen spelen: vingerzetting, balgvoering, dynamiek, hoe krijg je er de swing in of laat je het juist heel droevig klinken?

De wandelingen: Hilbert begeleidt 2 wandelingen van zo’n 2 uur door de schitterende natuur. Het wandeltempo wordt afgestemd op de groep. Ben je geen wandelaar, geen nood. Er zijn meestal een of meer personen die ook niet wandelen. Dus extra tijd om alle nieuwe melodieën te oefenen! Of neem je fiets mee en maak een rondje door de fraaie omgeving.k

Meer info: www.hilberthelpt.nl338

92492

                  Trekharmonica weekend workshop Greet Wuyts

Weekend workshop ‘Voilà le Printemps!’
Met een zwierige wals, een intieme mazurka, een gewone schottish en een snelle polka begroeten we de nieuwe lente! We werken aan de speeltechniek, de accenten, het tempo, het zacht en luid spelen.
We bedenken variaties in de akkoorden en de begeleiding van de melodieën. En wie weet placeren we een danske op onze muziek.

Het verblijf:

We verblijven in Berg en Dal, vlak bij Nijmegen in een mooie omgeving: www.holdeurn.com    Gelegen op de stuwwal tussen Nijmegen en Beek in een schitterende bosrijke omgeving. We hebben enkele  appartementen met tweepersoons kamers. Douche en toilet zijn op de gang. In het grootste appartement kunnen we gezamenlijk eten en muziek maken. 

Meer info www.hilberthelpt.nllichtingen: Hilbert Post
Tel: 
06-33892492

THC

Zaterdag 16 september 2023 – Domusica, 

Een gezellige workshop religieuze muziek uit diverse bronnen, middenniveau, thuis al voor te bereiden. 10 – 16 uur. Bijdrage: 40,00 euro, incl. thee, koffie, koek, soep.

Info en opgeven bij Heleen Rook, 038-4234953, spectrum 24@home.nl.

geeft zijn jaarlijkse concert in het weekend van 15 en 16 april. Meer info klik hier.
Het trekzakfestival in Enkhuizen is dit jaar op zondag 23 juli.
En verder een workshop: Sela en meer op Zaterdag 16 september 2023 in Zwolle – Domusica, Radewijnstraat 10. Een gezellige workshop religieuze muziek uit diverse bronnen, middenniveau, thuis al voor te bereiden. 10 – 16 uur. Bijdrage: 40,00 euro, incl. thee, koffie, koek, soep. Info en opgeven bij Heleen Rook, 038-4234953, spectrum 24@home.nl.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Balgend op de boerderij

Polderklanken - 13 & 14 mei 2023.

Een nieuw initiatief uit Den Haag. Workshoppen, jammen en spelevaren in een authentieke ‘Hollandse’ omgeving. Bij boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude, in ’t Groene Hart van Zuid-Holland.

Er is heel veel muziek uit Nederland, België en Noord-West Frankrijk die prachtig te spelen is op onze tweerijers.
We maken een keuze uit swingende Friese schotsen, statige Kempische gildedansen uit Noord-België, zeemansliederen uit de omgeving van Duinkerken, barokachtige deuntjes uit de Oude en Nieuwe Hollantse Boerenlieties en Contredansen van rond 1700 en nog veel meer.
Kortom: een zeer uiteenlopend repertoire met voor elk wat wils.

Polderklanken 2023 - Wie we zijn (harmonicahoek.nl)

 

bottom of page